It is currently Wed 24.07.2019 06:38

All times are UTC + 2 hours
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Minimum Force - miksi ja miten [v 0.5]
PostPosted: Sun 11.01.2015 12:01 
F1 novice
F1 novice
User avatar
hypemeister

Joined: Fri 16.01.2004 21:50
Posts: 1397
Location: Lappeenranta
Minimum Force

Minimum Force -asetus on tullut viimeaikoina useampaankin simuun iRacingin esimerkin saattelemana ja tällä on ollut merkittäviä vaikutuksia eri rattien saattamiseksi lähemmäs samaa viivaa FFB:n osalta. (ehkä oikeammin samalle vuosisadalle, mutta silti)
Ratin tuntuman kannalta tämä lienee ehkä yksi tärkeimmistä säädöistä mitä jokaisessa autosimussa voi ja pitäisi olla.

MinForce määrittää pienimmän voimapalautemäärän joka pelin täytyy lähettää että ratti reagoi siihen ollenkaan. (koska ratit ovat yksilöitä, erot voivat olla isojakin)

Jos peliin on asetettu MinForce arvoksi 5% (esim AC:ssa default arvo) Tällöin peli olettaa että pienin tarvittava voima on se asetuksiin määritetty 5%
Mittaus taas antaa rattisi MinForce lukemaksi 12%. Lopputulos on että peli alkaa lähettää palautteita 5% voimalla ja rattisi reagoi vasta kun palautteita alkaa tulla pelistä 12% voimalla. Kaikki tällävälillä olevat voimapalautteet jäävät siis toistumatta ratin FFB:ssä.

Yleisesti ottaen tärkeimmät palautteet ratista ovat niitä kaikkein pienimpiä, joten jos niistä puuttuu ensimmäiset n.10% niin tuntuma pelistä ratin kautta on erittäin epäherkkä, paljon informaatiota jää tulematta ja pienet pidon ja ajamisen kannalta tärkeät nyanssit jäävät "näkymättä" pelaajalle.

Sinällään ei ole väliä antaako testi ratille lukemaksi 2% vai 25% kunhan laitat peliin asetukseksi saman tai vähän isomman.


Jos ei osaa tai saa aikaiseksi mitattua omaa rattiaan niin karkeasti asian voi hakea testaamalla radalla. Aloittaa liian isosta numerosta ja pienentää lukemaa niinkauan kunnes huomaa palautteita puuttuvan edellisiin testeihin verrattuna.

Senverran ratin mittauksessa saatu MinForce lukema vaikuttaa että mitä pienempi lukema on sitä laajempi asteikko on voimapalautteen erilaisuudelle käytettävissä. (jos ratin vaatima on 2% niin jäljelle jää 98% skaalasta ja jos ratti vaatii 25% niin jäljelle jää enää 75% skaalasta)


HUOM! Windows peliohjaimet / logitech profiler / muiden valmistajien vastaavista -valikosta säädetty voimapalautteen määrä vaikuttaa MinForce arvoon! Joten kun muutat tätä arvoa, tulisi Minimum Force mitata aina uudestaan.


MinForcen mittaaminen

Seppälän Jeren koostama ohje: viewtopic.php?f=199&t=6660


MinForce asetuksen asettaminen

Assetto Corsa: Options / Controls / Advanced
iRacing: Pelissä drive valikosta -> options
Image_________________
Ratakisko Racing
Offline
 Profile  
 
 Post subject: Re: Minimum Force - miksi ja miten [v 0.5]
PostPosted: Mon 12.01.2015 07:47 
F1 novice
F1 novice
User avatar
hypemeister

Joined: Fri 16.01.2004 21:50
Posts: 1397
Location: Lappeenranta
En löytänyt tähänhätään nyt enää käppyröitä, mutta omassa logitech G25:ssa vakiona profileriin asetetulla 100% voimalla mitattu MinForce arvo on noin 12 paikkeilla.

Kun mitattiin esim. rFactor 1:ssä keskialueen väljän poistamiseen tarvitulla 107% forcella (nykypeleissä ei enää tarpeellinen!), minforce arvo putosi noin 4%

Peleissä joissa MinForce asetusta voi säätää tällä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, jos ei marginaalista voimapalauteskaalan kasvamista oteta huomioon. (kts. ed. postaus), MUTTA peleissä joissa ei ole MinForce säätöä, tällä voi saavuttaa hyötyä riippuen siitä mitä kyseiseen peliin on koodattu kiinteäksi MinForce arvoksi(!) eli hyvällä tuurilla saatat saada pelin tuntumaan lisää herkkyyttä ja tarkempaa palautetta.

Miinuspuolena tämä aiheuttaa ainakin oman ratin FFB:n lineaarisuuteen pienen taitteen noin 60% voimapalautteen kohdalla, eli sen yläpuolella palautevoimat eivät kasva enää ihan yhtä suurilla pykälillä. Mutta ainakaan omasta mielestäni tässä ei juurikaan menetetä mitään niinkauan kuin 100% kohdalla maksimi voima ei merkittävästi laske._________________
Ratakisko Racing
Offline
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
 Page 1 of 1 [ 2 posts ] 

All times are UTC + 2 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  

cron